Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
    да ама ние говорим за 1.8 и за 25 на 100 което е невъзможно ..... ако не нещо не е наред .
    Колега, става въпрос за ГАЗ (Пропан-бутан), не за бензин! Там разхода е мноого относително и разтегателно понятие, особено при обикновена АГУ.
    Там мога и за 5 км да ти изгоря 5 лв, на квато кола си поискаш, никакъв проблем
    Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 15:21.
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

• Пропан-бутана наистина е разтегателно понятие. Моята бутилка явно е много разтеглива В района на Бургаз-Варна събира 30-31л в другите части на родината 28-28,3л максимум

Разход около черноморието 9,43л/100 Разход Плевен-Пловдив 8,4л/100. Явно на колата не и понася морския климат.
      Last edited by Alamo; d.m.y г., 16:29.
      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• Пълен резервоар (незнам дали е 63 литра, защото на бензиностанцията пишеше че са ми сипали 66 литра, а вътре имаше 2-3 литра) София-Бургас-Слънчев Бряг-Бургас-София (20 км в Бургас) (петък-неделя) - 935 км и ми свърши бензина. 2.0, ЕКО, 240 км на климатик...

Добре ли е?!
        ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
        DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

• Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
          Пълен резервоар (незнам дали е 63 литра, защото на бензиностанцията пишеше че са ми сипали 66 литра, а вътре имаше 2-3 литра) София-Бургас-Слънчев Бряг-Бургас-София (20 км в Бургас) (петък-неделя) - 935 км и ми свърши бензина. 2.0, ЕКО, 240 км на климатик...

Добре ли е?!
          Ми не е добре. Колата ти е за ремонт, пълен мъртвец....ако не ми вярваш питай ОЕМ, i.ganchev.ganchev и spe4elist (последният от 20г кара само алфи и такъв разход не е виждал на никоя, ама му е простено и моята лапа 1-2л отгоре във Варна)
          Last edited by Alamo; d.m.y г., 16:33.
          Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• На мен ми харчи колкото пише в упътването на колата. Разбира се има толеранс в рамките на 100 или 200 мл.
            Alfa 156 1,8 TS 2001

Comment

• Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
              Ми не е добре. Колата ти е за ремонт, пълен мъртвец....ако не ми вярваш питай ОЕМ, i.ganchev.ganchev и spe4elist (последният от 20г кара само алфи и такъв разход не е виждал на никоя, ама му е простено и моята лапа 1-2л отгоре във Варна)
              Честно казано - тоя пост не го разбрах ... Верно, от жегата "процесора" ми вече сдава багажа, ама ако може малко по-простичко ... плс

Comment

Нормално е 7 на 100
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin
                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Пълен резервоар (незнам дали е 63 литра, защото на бензиностанцията пишеше че са ми сипали 66 литра, а вътре имаше 2-3 литра) София-Бургас-Слънчев Бряг-Бургас-София (20 км в Бургас) (петък-неделя) - 935 км и ми свърши бензина. 2.0, ЕКО, 240 км на климатик...

Добре ли е?!
                  Може да съм тъп,може да съм пиян.....та са кажи у прав текст с пълен резервоар колко си минал,935 или 240 км?????
                  Аз с моята повече от 650 км. извънградско(ръчка с климатик до дупка) трудно минавам с пълен резервоар,или ми е много тежка ножичката или имам не кола а ламя....
                  ....важното е,че върви юнашки.
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                    Може да съм тъп,може да съм пиян.....та са кажи у прав текст с пълен резервоар колко си минал,935 или 240 км?????
                    Аз с моята повече от 650 км. извънградско(ръчка с климатик до дупка) трудно минавам с пълен резервоар,или ми е много тежка ножичката или имам не кола а ламя....
                    ....важното е,че върви юнашки.
                    7 на 100 гори 100 - 120 с климатик предполагам 2 ките даже са малко по икономични на извънградско от 1.8
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin
                    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Моята ми дава 10-11 на градско, а извънградско със около 160 средна скорост 8,5 - 9
                      Alfa Romeo 156 1.8TS' 97 - EX
                      Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 16V M-Jet' 04

Comment

И аз не ти разбрах пост-а, по-неразбираем е дори и от моя....
                        Да внеса малко пояснения!
                        С пълен резервоар са минати 935 км. И те са точно толкова, защото я карах, докато не изгасна в движение и когато изгасна временния километраж показваше 935.6 км.
                        От тези изминати километри, около 240-260 км са били на климатик извънградско, 20 са били градско, от които около 10 на климатик. Останалите около 630-40 км са били извънградко, без климатик, на фарове, със скорост около 110 км/ч. Незнам защо някой си мисли, че колата ми е за ремонт?!?!?!.....
                        Иначе не ми е ясно защо на почти празен резевоар, С ВРЪХ, до преливане, на бензиностанцията пишеше, че съм заредил 66 литра, а резевоара го дават ЦЕЛИЯ 63 литра....?! Ако смятам, че са били 63 литра, се получава около 6.8 разход на сто, а ако смятам 67 литра, се получава разход около 7.5 на сто.... та как е?!...
                        Last edited by milev86; d.m.y г., 11:25.
                        ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                        DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

• 6,5л/100 е съвсем нормален разход, както е съвсем нормално по нашите бензиностанции в 60л резервуар да напълнет 65л гориво (културни особенности на местното население) даже веднъж в 20л газова бутилка натъпкаха 35л пропан-бутан с обяснението, че било газ и се свивало - идеше ми да му свия един на идиота. Поста ми който трябва го разбра(имаше една закачка преди 2-3 страници)
                          Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• Нека не забравяме, че караме алфи за Бога! Много вървят и малко горят Или беше обратно....
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                              Нека не забравяме, че караме алфи за Бога! Много вървят и малко горят Или беше обратно....
                              Зависи много от задкормилното у-ство
                              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                              0879369082

Comment

И аз не ти разбрах пост-а, по-неразбираем е дори и от моя....
                                Да внеса малко пояснения!
                                С пълен резервоар са минати 935 км. И те са точно толкова, защото я карах, докато не изгасна в движение и когато изгасна временния километраж показваше 935.6 км.
                                От тези изминати километри, около 240-260 км са били на климатик извънградско, 20 са били градско, от които около 10 на климатик. Останалите около 630-40 км са били извънградко, без климатик, на фарове, със скорост около 110 км/ч. Незнам защо някой си мисли, че колата ми е за ремонт?!?!?!.....
                                Иначе не ми е ясно защо на почти празен резевоар, С ВРЪХ, до преливане, на бензиностанцията пишеше, че съм заредил 66 литра, а резевоара го дават ЦЕЛИЯ 63 литра....?! Ако смятам, че са били 63 литра, се получава около 6.8 разход на сто, а ако смятам 67 литра, се получава разход около 7.5 на сто.... та как е?!...
                                Виж сега - нормално е в 63 литра резервоар да хванеш 66 - от една страна производителя го давая 63 литра само резервоара, а и кой е казал че е точно 63литра - може да е 64... От друга страна ти като си напълнил до преливане - това са още 2-3 литра по гърловината, но пък си имал поне литър - два, с които си стигнал до бензиностанцията.
                                Т.е. - имаш изминати 935км с ПОНЕ 69 литра, ако не и повече, което си е 7,4/100. Мисля че е нормално като разход, даже е добре - явно не я настъпваш. Все пак това си е двулитров мотор.

На мен дизела без климатик на извънградско ми гори 6,5/100 ама е ремапнат, а и аз НЕ карам бавно...
                                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Working...
                                X